Pressemeddelse 16. marts 2022

Aarhus, den 16. marts 2022

BUOEDK.org

Denne pressemeddelse indeholde 2 væsentlige detaljer i forhold til de donationer, som vi stadig indsamler til Ukraine. Herunder tøj, sko og chlordioxid til rensning af drikkevand.

Indsamling af tøj og sko

Der har været en del forvirring i forhold til hvorvidt der stadig er behov for tøj og sko til ukrainske flygtninge. I grænseområdet og modtagecentrene ved fx den polsk/ukrainske grænse er der ikke længere et akut behov for tøj og sko. Men da vores lastbiler kan komme helt ind i Ukraine og levere humanitær bistand til Ukrainere i fx Kharkiv, Mariupol eller Kyiv så er behovet for tøj og sko meget akut! Vores liste over ønskede donationer er derfor opdateret til, igen, at omfatte tøj og sko.

Vi beder jer ydmygt om at sortere tøj og sko i følgende kategorier og i gennemsigtige poser:

  • Herretøj
  • Dametøj
  • Børne/baby tøj
  • Andet

Chlordioxid til rensning af drikkevand

Mange steder i Ukraine var det, før krigen brød ud, ikke sundhedsmæssigt forsvarligt at drikke vandet fra hanen. Man drak derfor primært filteret vand eller vand på flaske. Efter Ruslands invation, er der flere steder mangel på rent drikkevand og befolkningen må gøre brug af de ressourcer, som de har til rådighed.

Vi beder derfor om chlordioxid på enten tablet- eller dråbeform. I linket nedenfor kan man finde en video der beskriver deres funktion:

Water Purification Drops | Water Treatment Drops | Lifesystems

Den nemmeste løsning er hvis I kan finde følgende tabeletter fra Lifesystems da dette er de nemmeste at anvende:

Klorindioxid vandrensningstabletter fra Lifesystems – Køb billigt (grejfreak.dk)

Hvis dette ikke er muligt så tilbyder Lifesystems også et sæt bestående af to slags dråber, der skal blandes. Sættet har en kapasitet til at rense op til 60 liter vand i alt.
Pris: 89kr. pr. sæt.

Klorindioxid vandrensningsdråber fra lifesystems – Køb billigt her (grejfreak.dk)

Alternativt findes Aquarius Pro Life, som tilbyder en Ready-to-use mix som giver 6 kapsler, der hver især kan rense mellem 5-300 liter vand, alt efter graden af forurening.
Pris: 200kr. pr. pakke.

CDSpure 6x5ml in glass ampoule (aquarius-prolife.com